Aktuális híreink

Fajtabemutatók

2017-06-19

Az elmúlt időszakban két helyszínen is - Bólyban és Cegléden - megrendezésre kerültek a szokásos évi kalászos és repce fajtabemutatók.

Idén is megrendezésre került a búza és repce fajtasori bemutató a TRIGO Kft. ceglédi telephelye mellett Kovács Sándor területi képviselőnk gazdaságában. Ismét szép számban jelentek meg a környékbeli gazdák, akik a helyi adottságok és körülmények közötti termelésre és újdonságokra voltak kíváncsiak.

"Először a búza sort tekintettük meg, ahol a TRIGO Kft. saját előállítású búzái és árpái kerültek leginkább górcső alá. Ugyan még csak találgattunk a terméseredmény felől, de ismét úgy látszik, hogy ezek a fajták idén is megállják a helyüket és termesztésük ilyen szélsőséges időjárás mellett is - mint az idei - nyereségesen termeszthetők. Ezt követően a repcesor következett, ahol a jól látszottak a különbségek egyes nemesítő házak között. A beméréskor kiderül, hogy az ilyen szeszélyes év után mint az idei melyik teljesít a legjobban." - számolt be Kovács Sándor .

  

 

Bólyban is rendszeresen rendezünk fajtabemutatókat. Idén két alkalommal is: egyszer a KWS, Bayer, Phylazonit , majd a Szegedi Gabonakutató, Caussade, Tradisco kalászos fajtái, illetve a BASF, FMC-Agro növényvédelmi technológiái kerültek bemutatásra. Mindkét rendezvény sikeres volt a termelők körében. Egységesen jó fajtákat láttak, az időjáráshoz képest elfogadható termésmennyiségre számítanak. A bemutatók alkalmával lehetőség nyílt a kötetlen beszélgetésre, tapasztalatcserére, árinformációk átadására, sőt még üzlet köttetett - összegezte a találkozót Schmidt Tamás, területi képviselőnk.