Aktuális híreink

TeSzedd!

2017-09-20

Mi is csatlakoztunk az országos TeSzedd! akcióhoz.

A TRIGO Kft-nél első alkalommal hirdettük meg a kezdeményezéshez való csatlakozás lehetőségét, hamar összejött a lelkes csapat: munkatársak és pár családtag is jelentkezett az önkéntes szemétgyűjtésre.

Az időpontot illetően szeptember 15-e délutánra esett a csapat választása, egy rövid eligazítás követően már munkához is láttunk. Mivel előzetesen terepszemlét tartottunk, céltudatosan három csapatra oszlottunk, három irányból kezdtük megtisztítani telephelyünk környezetét.

Mindannyiunk számára az volt a legmegdöbbentőbb, hogy röpke idő leforgása alatt mennyi eldugott szemetet lehet találni, és milyen hamar megtelnek a zsákok… Volt olyan terület, ahol egy háztartás komplett hulladékával találkoztunk; volt olyan helyszín, ami már régóta a szemét lerakók kedvelt állomása lehetett, hiszen tábla is jelezte számukra, hogy ez nem szemét lerakó hely; illetve a „szokásos”, jellemzően autóból kidobott, séta közben elszórt hulladékokat gyűjtöttünk: alumínium dobozok, PET palackok, zacskók, csomagoló anyagok… stb.

Jó érzés volt látni a végén a nagy zsák kupacot, hogy mi is tettünk valamit környezetünk megóvásáért!

Az akciót egy csapatépítő vacsorával, természetesen bajai halászlével zártuk.

Valamennyi csapattag lelkesen várja a folytatást: az első alkalomból szeretnénk hagyományt teremteni, és az elkövetkező években is csatlakozni hasonló kezdeményezésekhez.